GL Opticam 1.0

GL Optics enkleste luminanskamera

Tilbehør

1tf-150x150
monitor_600x600px-150x150

Luminanskamera for nøyaktig testing

Diffuserende materialer og sekundæroptikk som brukes i belysningsprodukter med LED-belysningsprodukter hjelper designere og ingeniører med å kontrollere lysytelse og intensitet. Dette betyr at armatur- og lyskildeprodusenter trenger pålitelige løsningher for luminanstesting hvor de kan kontrollere luminansjevnhet når diffuse materialer brukes, og deretter vurdere de maksimaleuminansnivåene for å unngå blendingsproblemer.

Kontrollpaneler, berøringsskjermer, bakgrunnsbelyste kontrollpaneler og skilt må verifiseres i løpet av FoU for å kontrollere produktenes ytelse og konsistens. Med økende anvendelser av bakgrunns- og gjennomlyste betjeningspaneler, skilt med bakgrunnsbelysning eller gjennomlyste skilt , kommer det samtidig høyere krav til luminansmålinger for kontroll av nye og ettermonterte installasjoner samt vedlikeholdskontroll av eksisterende installasjoner.

GL OPTICAM 1.0 er et luminanskamerasystem med laboratorieytelse, og har en 2,3MP CMOS-bildesensor utstyrt med et dedikert V-Lambda korreksjonsfilter som nøyaktig korrigerer systemets respons til menneskeøyets spektrale følsomhet, samt objektiv optimalisert for nøyaktige luminansmålinger.

Fargetestfunksjonalitet er tilgjengelig når kameraet benyttes sammen med spektrorafiometere i GL SPECTIS 1.0-serien.

GLOPTIC_LOGO_BLACK_Cut

Full luminanskontroll
Elektronikk innenfor bilindustrien og husholdningsapparater har vært den viktigste drivkraften i utviklingen av GL Opticam 1.0.
Disse produsentene trengte et lett tilgjengelig og pålitelig luminanskamerasystem for testing av komponenter ved innkommende kvalitetskontroll, utvikling og helt til produksjonstesting.
Det viste seg samtidig at armatur- og lyskildeprodusenter hadde behov for tilsvarende utstyr for luminanstesting av produktene. GL Opticam 1.0 er utviklet og basert på  SONYs CMOS monokromatiske bildesensor kombinert med GL Optics egenutviklede klasse A, V-lambda korreksjonsfilter og nøye valgte objektiver. Kameraets små dimensjoner gjør det velegnet i mange sammenhenger hvor annet utstyr med tilsvarende laboratorienøyaktighet blir for stort.

Hvert optisk system fra GL Optic inkluderer fabrikkkalibrering bestående av flertrinnsprosedyrer som sikrer sporbarhet og ytelse på laboratorienivå.

Krevende måleoppgaver gjort enkelt
Dette lette luminanskamerasystemetmed små dimensjoner, støttet av programvaren GL OPTICAM SOFT for bildeanalyse, lar brukeren sette opp og måle forskjellige objekter på kort tid. Bare koble GL OPTICAM1.0 til PC, hvor bildet kan overvåkes, parametere kan stilles inn og luminanser kan måles ved å registrere bildet av luminansscenen.
Den analytiske programvaren vil oppdage standardområder av interesse, vise luminansnivå, histogrammer og umiddelbart vise andre nyttige data. Systemet hjelper til med å analysere spesifikke detaljer og regioner samt gi nødvendige korreksjoner. GL OPTICAM 1.0 gir absolutt luminansnøyaktighet tilsvarende typiske laboratorieenheter.

Når farge betyr noe
Når skjermer, instrumentering, knapper og liknende benytter forskjellige farger, kan OPTICAM 1.0 kombineres med spektroradiometrene i GL SPECTIS 1.0 Touch serien, for å inkludere kolorimetrisk evaluering og eventuelt måling av flimmer.
Programvaren
GL SPECTROSOFT har muligheter for å kombinere målingene fra GL Opticam 1.0 med spektroradiometriske målinger og måling av flimmer. Med dette kan luminansmålingene korrigeres dersom lyskildene har store avvik fra normale spektrum. Da vil høyest mulig nøyaktighet oppnås i tillegg til at alle kolorimetriske og spektrale data kan evalueres.

Spesifikasjoner

Bildesensor: CMOS monokromatisk matrisesensor med filter for spektral respons

Oppløsning: 1920×1200 (HD, 2.3 MP)

Måleområde: 0,01 cd/m² – 200.000 cd/m²

A/D konvertering: 12 bit

Måleområde: 0,01 cd/m² – 200.000 cd/m² avhengig av blenderåpning. (ND-filtere for høyere luminansverdier er tilgjengelig som tilbehør)

Luminansoppløsning: 0,01 cd/m²

Dynamisk omfang: 1:20.000.000

Fokuseringsavstand: 440mm – ∞ (avhengig av objektivtype)

Minste arbeidsområde: 86mm x 55mm @440mm (varierer med objektivtype)

Integrasjonstid: 50 μs – 30 s

Usikkerhet for spektral respons: Klasse A (f1´) < 3%

Standardobjektiv: 50mm f/2.0 (objektiver med andre brennvidder er tilgjengelig som tilbehør)

PC Tilkobling: USB 3.0

Strømforsyning: Forsynes via USB-tilkobling

Stativfeste: BSW ¼»

Dimensjoner: 60mm x 111mm x 58mm

Vekt: 570g

USB kabel:

Transportkasse: