GL Opticam 2.0 4K TEC

GL Opticam for ordinær bruk

Tilbehør

1tf-150x150
monitor_600x600px-150x150

Forbedret kvalitetskontroll innenfor en rekke bruksområder.

Utviklere av optiske systemer og løsninger står overfor stadig raskere endringer i design og kompleksitet mht. bakgrunnsbelyste komponenter innenfor bilindustrien, transport, elektronikk og mange andre bransjer.

Forbedring av brukergrensesnittet ved bruk av moderne LED- og OLED-komponenter gjør kvalitetskontroll til en utfordring for utviklingsteam og QA- / QC-personell. De trenger alle pålitelige og tilgjengelige instrumenter for optiske forsøk, kontroller og målinger.

GL OPTICAM 2.0 4K TEC er et kamerasystem for luminansavbildning utviklet for å verifisere samsvar med krav, og kontrollere ytelsen til belysningskomponenter.
Dette gir mulighet for raskere introduksjon av moderne LED- og OLED-komponenter. Den optiske ytelsen til skjermer, bakgrunnsbelyste knapper og instrumenter krever en pålitelig løsning for luminanstesting.
Utviklere, designere og ingeniører har behov for å verifisere luminansjevnheter, kontraster, lysdistribusjon og lyslekkasjer.
Med GL OPTICAM 2.0 4K TEC kan alle kontrollpaneler, bakgrunnsbelyste knapper, skjermer, tastatur og indikatorys enkelt og nøyaktig verifiseres i løpet av FoU og produksjonsfase.

GL OPTICAM 2.0 4K TEC er et høyoppløst luminanskamerasystem med laboratorieytelse, og har en høyoppløselig 9MP CMOS-bildesensor utstyrt med et dedikert V-Lambda korreksjonsfilter som nøyaktig korrigerer systemets respons til menneskeøyets spektrale følsomhet.

Kamerasystemet har mulighet for valg av forskjellige objektiver i meget høy kvalitet. Hvilket objektiv man trenger er avhengig av de spesifikke kravene til luminansmålingene som skal utføres.

Systemet har et unikt system for gjenkjenning av objektivene ved bruk av RFID* -system samt en termisk stabilisering av bildesensoren som kompenserer for mulige målefeil grunnet endringer i temperaturforhold.

* Pantent i påvente

Fargetestfunksjonalitet er tilgjengelig når kameraet benyttes sammen med spektrorafiometere i GL SPECTIS 1.0-serien.

GLOPTIC_LOGO_BLACK_Cut

RFID automatisk objektivgjenkjenning *
Forhåndsinnstilt for øyeblikkelige målinger av luminanser i laboratorum og i produksjon, gjenkjenner dette high-end kamerasystemet automatisk hvilke objektiver som er påmontert, og laster umiddelbart inn tilhørende kalibreringsdata. Nå kan du gjøre rask og presis luminanstesting ved å bruke GL Opticam 2.0 TEC for LED, OLED og andre lyskilder. Kameraet er utstyrt med V (λ) filter og hvert kamera er individuelt kalibrert sammen med objektivene.

* Pantent i påvente

Forbedret optisk oppløsning
Velg riktige komponenter og oppnå bedre ytelse for produktene.
Ved å benytte et luminanskamerasystem direkte i FoU-avdelingen vil kvalitetskontrollen forbedres og dermed spares tid og penger. Når man utvikler et nytt komplekst optisk system, vil GL Opticam 2.0 TEC luminanskamera med 9 megapiksler forbedre FoU-prosessen. Da kan man ta raskere beslutninger mht. endringer og / eller samsvar.

Temperaturstabilisert sensor
GL Opticam 2.0 TEC er ideell for utvikling av bakgrunnsbelyste moduler og kvalitetskontroll i produksjonen.
Luminanskameraet kan brukes i laboratorium eller integreres i produksjonen for sanntidstesting og / eller etterkontroll av LED-/ OLED-moduler, skjermer eller instrumentering.
GL Opticam 2.0 TEC leverer pålitelige og praktiske data for overvåkningssystemer i produksjonen.

Gjennomfør kritiske krav med spesialiserte instrumenter
Elektronikk innenfor bilindustrien og husholdningsapparater har vært den viktigste drivkraften i utviklingen av
GL Opticam 2.0 TEC. Den store økningen i antall berøringsskjermer og kompleks instrumentering gir en stor etterspørsel etter nøyaktig testing av belysningskomponenter til dette.
Høyoppløste kamerasystemer er nødvendig for å evaluere luminansjevnheten til for eksempel fine bakgrunnsbelyste ikoner. Når man arbeider med høyoppløste skjermer er det tilsvarende nødvendig med et luminanskamera med høy oppløsning. Dette er grunnen til at GL Optic bestemte seg for å lansere en ny modell av det eksisterende luminanskamerasystemet. Bildesensoren har nå en oppløsning på 4096 x 2168 piksler, altså 9 MP og  er basert på SONYs nye type CMOS monokromatiske bildesensor.
Denne kombineres med et klasse A, V-lambda korreksjonsfilter og nøye valgte objektiver.
Hvert optisk system fra GL Optic inkluderer fabrikkkalibrering bestående av flertrinnsprosedyrer som sikrer sporbarhet og ytelse på laboratorienivå.

Klasseledende optisk system
Hvert kamerasystem er utstyrt med et individuelt valgt og kalibrert optisk korreksjonsfilter optimalisert for den enkelte bildesensor. I motsetning til masseproduserte digitale kameraer, er GL Optics instrumenter utviklet med bruk av glassfiltre og objektiver av høy kvalitet fra de ledende leverandørene. Bildesensoren er termisk stabilisert av
TEC-enheten for å forbedre stabiliteten og øke det dynamiske området til sensoren.

En ny automatisk objektivgjenkjenning som benytter RFID hjelper deg med å endre systemkonfigurasjonen automatisk. Dette lette luminanskamerasystemet, støttet av programvaren GL OPTICAM SOFT for bildeanalyse, lar brukeren sette opp og måle forskjellige objekter på kort tid. Bare koble GL OPTICAM 2.0 4K TEC til PC, hvor bildet kan overvåkes, parametere kan stilles inn og luminanser kan måles ved å registrere bildet av luminansscenen.
Den analytiske programvaren vil oppdage standardområder av interesse, vise luminansnivå, histogrammer og umiddelbart vise andre nyttige data. Systemet hjelper til med å analysere spesifikke detaljer og regioner samt gi nødvendige korreksjoner. GL OPTICAM 2.0 4K TEC gir absolutt luminansnøyaktighet tilsvarende typiske laboratorieenheter.

Når farge betyr noe
Når skjermer, instrumentering, knapper og liknende benytter forskjellige farger, kan OPTICAM 2.0 4K TEC kombineres med spektroradiometrene i GL SPECTIS 1.0 Touch serien, for å inkludere kolorimetrisk evaluering og eventuelt måling av flimmer.
Programvaren
GL SPECTROSOFT har muligheter for å kombinere målingene fra GL Opticam 2.0 4K TEC med spektroradiometriske målinger og måling av flimmer. Med dette kan luminansmålingene korrigeres dersom lyskildene har store avvik fra normale spektrum. Da vil høyest mulig nøyaktighet oppnås i tillegg til at alle kolorimetriske og spektrale data kan evalueres.

Spesifikasjoner

Bildesensor: CMOS monokromatisk matrisesensor med filter for spektral respons

Oppløsning: 4096×2168 (4K, 9 MP)

Måleområde: 0,01 cd/m² – 200.000 cd/m²

A/D konvertering: 12 bit

Måleområde: 0,01 cd/m² – 200.000 cd/m² avhengig av blenderåpning. (ND-filtere for høyere luminansverdier er tilgjengelig som tilbehør)

Luminansoppløsning: 0,01 cd/m²

Dynamisk omfang: 1:20.000.000

Fokuseringsavstand: 200mm – ∞ (avhengig av objektivtype)

Minste arbeidsområde: 56mm x 30mm @200m (varierer med objektivtype)

Integrasjonstid: 50 μs – 10 s

Usikkerhet for spektral respons: Klasse A (f1´) < 3%

Standardobjektiv: 50mm f/2.0 (objektiver med andre brennvidder er tilgjengelig som tilbehør)

PC Tilkobling: USB 3.0

Strømforsyning: 15V DC ekstern strømforsyning

Stativfeste: BSW ¼»

Dimensjoner: 140mm x 265mm x 295mm

Vekt: 3500g

USB kabel:

Transportkasse: