GL Opticam 3.0

GL Opticam  - spesialtilpasset for utendørs bruk

1tf-150x150
monitor_600x600px-150x150

Tilbehør

Et fullt tilpasset system for måling av vegbelysning i henhold til EN 13201-4: 2015!

Tidligere har måling av luminansdistribusjon vært en omstendelig, tidkrevende og kostbar prosess, som krevde deltakelse fra mange mennesker med spesialkunnskap.

GL OPTICAM 3.0 4K TEC gir fullstendige måledata for å evaluere luminansfordelingen i forhold til valgt belysningsklasse for veg- og gatebelysning i løpet av sekunder.

I motsetning til andre laboratorieinstrumenter er GL OPTICAM 3.0 4K TEC verdens første løsning som er fullt tilpasset feltmålinger.

Kameraet inkluderer TEC-enhet for termisk stabilisering av bildesensoren, noe som kompenserer for målefeil grunnet endringer i temperaturforhold.

Det kapslede kamerahuset (IP54) er designet for feltarbeid og forberedt på forskjellige værforhold. Dermed kan man arbeide selv i regnvær uten å frykte for kameraskader. I tillegg har kameraet en batteripakke som avlaster brukeren i forhold tril å måtte ta med generator eller ekstra strømforsyninger når man arbeider i felt.

Et medfølgende tilbehørssett gjør det enkelt å identifisere målefelt og fullstendig måleprosedyre.

GLOPTIC_LOGO_BLACK_Cut

Måling av luminansforhold for veg-, gate-, tunnel- og områdebelysning
Kjørebanens luminans, fotgjengeroverganger, tunnelbelysning og flyplassbelysning kan alle måles i løpet av kort tid.
Dette kamerasystemet med høy oppløsning og høy sensitivitet er forhåndsinnstilt for umiddelbare luminansmålinger i enhver feltapplikasjon.
Når du trenger en pålitelig bærbar luminansevaluering, kan koble til og måle med GL Optics laboratorieklasse luminanskamerasystem.

Analyse og evaluering
Analyseprogramvaren er intuitiv og presenterer umiddelbart resultatene med indikasjon på hvorvidt kravene i henhold til EN 13201-4:2015 er overholdt eller ikke. Programvaren lar deg dessuten generere en rapport med ett enkelt tastetrykk – en funksjon som ikke har vært tilgjengelig i noe system på markedet så langt.

Analyse av adaptasjonsluminansforhold i henhold til CR 14380:2003 og CIE 88: 2004 kan også utføres enkelt.

Tilpasset feltarbeid
Kamerahuset er støvtett / sprutsikkert (IP54) og er termisk stabilisert.
Det medfølger et profesjonelt stativ og annet tilbehør som kan benyttes under forskjellige værforhold – selv i regn, uten frykt for kameraskader.
Kameraet leveres med batteri, transportkasser, målefeltmarkører og målehjul. Kort sagt – alt man trenger for målearbeider ute i felt.

Smart utviklingsprogram
Utviklingen av GL OPTICAM luminanskamerasystem er utført i samarbeid med Poznan University of Technology.
Målet med prosjektet var å bringe til markedet et målesystem som støtter «på stedet»- målinger på laboratorienivå. Det finnes mange luminansmålere i laboratoriekvalitet tilgjengelig på markedet, men ingen av disse er designet eller forberedt for målinger ute i felt.
Til slike målinger har andre systemer vært benyttet, gjerne basert på spesielt kalibrerte ordinære SLR kamerasystemer.Dessverre er nøyaktigheten for slike systemer svært begrenset.

Teamet fra Institutt for belysningsteknologi og elektrotermisk energi ved Poznań University of Technology, har mange års erfaring med å utføre luminansmålinger på veg/gate ved bruk av både spotluminansmetere og luminanskameraer. Ved bruk av luminanskamera er det langt enklere å utføre målinger, noe som bidrar til å oppnå mer pålitelige resultater – forutsatt at kamerasystemet har tilstrekkelig nøyaktighet.

Vegbelysningsns kvalitet
Måling av veg-/gatebelysning er en krevende oppgave. GL Opticam 3.0 4K TEC er designet for målinger i felt. Det støvtette og sprutsikre (IP54) kamerahuset er bygget for å beskytte kamerasystemet og objektivet mot mekaniske skader. Bildesensoren er termisk stabilisert og klar til å fungere i forskjellige temperaturer. Den medfølgende batteripakken og de perifere enhetene er tilpasset profesjonell feltmåling. Det kan brukes i en rekke forskjellige sammenhenger, mens du til enhver tid opprettholder ytelsen med laboratorietøyaktighet.

Målesystem som fungerer utendørs
Tilleggsutstyr som leveres med systemet inkluderer et solid fotostativ for kameraet, ekstra batteripakke, målehjul for avstandsmåling, spesialtilpassede målefeltmarkører og en reflekterende sikkerhetsveste.
Alt er pakket i solide transportkasser som i tillegg kan benyttes som en mobil arbeidsstasjon.

Legge til kolorimetri og flimmermålinger
GL Opticam 3.0 4K TEC kan kombineres med spektroradiometrene i GL SPECTIS 1.0 Touch serien, for å inkludere kolorimetrisk evaluering og eventuelt måling av flimmer.
Programvaren
GL SPECTROSOFT har muligheter for å kombinere målingene fra GL Opticam 3.0 4K TEC med spektroradiometriske målinger og måling av flimmer. Med dette kan luminansmålingene korrigeres dersom lyskildene har store avvik fra normale spektrum. Da vil høyest mulig nøyaktighet oppnås i tillegg til at alle kolorimetriske og spektrale data kan evalueres.

Bildesensor: CMOS monokromatisk matrisesensor med filter for spektral respons

Oppløsning: 4096×2168 (4K, 9 MP)

Måleområde: 0,01 cd/m² – 200.000 cd/m²

A/D konvertering: 12 bit

Måleområde: 0,01 cd/m² – 200.000 cd/m² avhengig av blenderåpning. (ND-filtere for høyere luminansverdier er tilgjengelig som tilbehør)

Luminansoppløsning: 0,01 cd/m²

Dynamisk omfang: 1:20.000.000

Fokuseringsavstand: 200mm – ∞ (avhengig av objektivtype)

Minste arbeidsområde: 56mm x 30mm @200m (varierer med objektivtype)

Integrasjonstid: 50 μs – 10 s

Usikkerhet for spektral respons: Klasse A (f1´) < 3%

Standardobjektiv: 50mm f/2.0 (objektiver med andre brennvidder er tilgjengelig som tilbehør)

PC Tilkobling: USB 3.0

Kapslingsgrad: IP54

Strømforsyning: Batteri eller 15V DC ekstern strømforsyning

Stativfeste: BSW ¼»

Dimensjoner: 140mm x 265mm x 301mm

Vekt: 3500g

USB kabel:

Målehjul:

Målemarkører:

Transportkasser: